|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

Hoe vis eten een cadeau werd voor onze poes

Hoe vis eten een cadeau werd voor onze poes

Deel dit via jouw social media

Welk cadeau zou jij voor jezelf en je omgeving kunnen zijn vandaag?

Ik zeg het elke keer weer. Begin met vragen stellen en kijk wat er mogelijk wordt gemaakt. (Het is net alsof er vanuit magie dingen ontstaan, toeverkunsten)
Het is echt waar, als jij durft te kijken en vragen durft te stellen komen er steeds meer en meer nieuwe mogelijkheden op je pad. Sommige noemen het toeval.

Gisteren was ik boodschappen doen met mijn dochter. Ineens hadden we zin in vis. Beetje gek om vier uur in de middag maar we besloten de energie te volgen. We hebben snel alle boodschappen gedaan om de tijd nog iets uit te smeren en gingen toen snel naar de viskraam. Ach en voor de beestjes thuis namen we ook een haring mee. Het is voor iedereen feest vandaag. (elke dag trouwens maar hé, ook ik heb soms een excuus nodig 🙂 )

Thuisgekomen zaten we allemaal lekker van de vis te genieten. Ineens wordt mijn dochter bewust van een hele grote wond bij onze kat. Ze begint te schreeuwen dat ik meteen moest komen. Als ik het euvel bekijk schrik ik me een hoedje. Dit wordt naar de dierenarts.

Tsjaa, en toen gingen mijn muurtjes omhoog en ik schoot in mijn hoofd. Oh, hoe moet dit nu… ik krijg haar nooit mee. Ze raakt vast in paniek als ze mee moet. Ze is al 13 jaar niet bij een dierenarts geweest laat staan in een reismand. Mijn dochter raakt ook in de stress. Zo dazen we een tijdje rond tot ik besluit voor space en ruimte te kiezen en mijn muren weer te laten zakken. (Ik werd me bewust van mijn dazen en muren)

Even uitzoomen op de situatie en het werd me duidelijk.
Ik ben de reismand gaan zoeken opzolder, gevonden in een mum van tijd, en met behulp van het visje van de visboer zat ons poezenkind binnen een mum in de reismand. De dierenarts heeft de wond gesloten en al snel was alles weer achter de rug. Alles leek te kloppen en alle weerstand was op slag verdwenen.

Wat een toeval dat we precies zin in vis hadden, dat we een visje kochten voor de poes en dat die vis precies zorgde voor een ontspannen oplossing voor de wond die onze poes had opgelopen.

Ja daaaaaaag dat was geen toeval.

We waren bewust, wakker en besloten te doen wat er in ons opkwam. Met andere woorden we hadden toelating voor het gene ons in viel en we besloten de energie te volgen.

Ik hoop dat je ziet hoe mooi het kan zijn als je niet in discussie gaat met wat er in je opkomt. Volg het en zie wat er voor je mogelijk wordt. Natuurlijk had het ook anders uit kunnen pakken. Maar in dat geval was ook dat precies wat we nodig hadden. Dat had ons ook nieuw bewustzijn gebracht.

Ik ben benieuwd of jij hier wat mee kan.
Laat je het me weten?

tools graphic

Author Info

tamarastegeman

No Comments

Post a Comment

Tamara Stegeman