+31 (6) 53 68 74 87 | info@tamarastegeman.com
Deel dit via jouw social media

Ik heb van mijn pijn mijn parels gemaakt

Een hoofd vol, een whiplash en een burn-out waren de ingrediënten van mijn werkelijkheid, toen ik voor het eerst hoorde van een BARS® sessie en Class van Acces Consciousness®.

Mijn naam is Tamara Stegeman en ik woon in Emmeloord.Ik ben 42 jaar en moeder van 2 jong volwassenen.Het leven is niet altijd lief voor mij geweest. Dit zie je terug in mijn logo. Dit staat voor de  geboorte van mij en mijn tweelingzus (Lemniscaat) en de drie moeilijke verstikkende periodes (3 lussen) in mijn leven die ik overleefd heb. Nu kies ik voor mijn leven, in totale vrijheid! (golvende lijn)

Wauw wat een heerlijk bewust leven koos ik vol uitdagingen en ontdekkingen. 2,5 jaar geleden ontdekte ik een manier die mijn leven compleet veranderd heeft en nu werk ik naar een nieuw hoogtepunt toe. Het zal niet iedereen interesseren en ook dat kan ik inmiddels heel goed ontvangen. Ik leerde in de afgelopen tijd dat mijn pad niet het pad van iedereen is, en hoe dat ook eerst heel oncomfortabel was.
 
Ik ben me gaan ontwikkelen omdat ik helemaal vast zat. Vast in mijn lichaam en vast in mijn emoties, om maar te zwijgen over mijn (financiële) mogelijkheden om dit te doorbreken.
 
In januari 2016 dacht ik nergens meer aan. Ik leefde van dag tot dag en was klaar om te gaan. Als de ik mocht sterven was dat goed geweest. Niet omdat ik mijn kinderen niet liefhad. Juist zij waren mijn drijfveer om door te gaan. Maar ikzelf, ik had niet veel zin of puf meer. Ik had een overspannen lichaam, een whiplash en een klote verleden waar ik met niemand over kon praten zonder geoordeeld te worden. Gescheiden, dochter via jeugdzorg uit huis gegaan en mijn zoon die …. ach laten we het laten waar het thuishoort…. mijn tijd achter me.
 
Ik las een berichtje op FB over iets dat mijn leven voorgoed zou veranderen en zonder dat ik het kon uitleggen MOEST ik er naar toe. Dit heeft mijn leven veranderd. Godzijdank luisterde ik die dag voor het eerst sinds jaren weer naar mijn eigen stem. Iets wat ik niet kon begrijpen maar waarvan ik voelde, DIT MOET IK DOEN. De wereld wacht op dit… en zo geschiedde. Morgen meer over dit… ik moet nu slapen anders luister ik niet naar mijn lichaam maar naar mijn brein. En dat is zoooooo 2016…. 😉
Welterusten lief bijzonder mens en graag tot morgen…
Luisteren naar mijn lichaam het is een groot geschenk dat ik echt stapje voor stapje heb moeten leren. In deze wereld zijn we zo opgevoed om alles met ons hoofd te doen, onze kop erbij te houden en vooral mee gaan met de snelheid van deze wereld. Met het brengen van internet is mijn leven zo snel gegaan dat ik steeds harder ben gaan rennen. Trots op mijn lichaam dat ze dit allemaal leek bij te houden… tot het moment kwam dat ik niet meer kon ontkennen dat mijn lichaam het HELEMAAL NIET meer kon bijhouden en ik er klaar voor was als ik zou mogen sterven(!!)
 
2,5 jaar gelden hoorde ik van een techniek genaamd De Bars. Ik WIST dat ik dit MOEST doen, wou ik nog iets doen in deze wereld. Mijn hoofd begreep er niets van en toch ging ik er naar toe. Een dag vol met nieuwe dingen, iets met je lichaam ontladen van alles wat ik vasthield. En geloof me tijdens het rennen, vooruit rennen in deze tijd, bijhouden van alles heb ik wild om me heen gegrepen om zoveel mogelijk vast te houden aan mijn “veiligheid”.
Controle verlies was echt het laatste dat ik wou.
 
Eenmaal aangekomen in de class, zo werd het genoemd, kwam ik in een warm bad terecht. Ik ben die dag als in een roes door alles heen gegaan met als groot verschil dat mijn lichaam meer vrij voelde toen ik naar huis ging. Ik kon niet bevatten wat me overkomen was maar wat ik voelde, was FANTASTISCH!. Wantrouwend zat ik in de trein naar huis met een zachte glimlach op mijn gezicht. Ik voelde ruimte en zachtheid. Bang het weer te verliezen en een beetje sceptisch dook ik thuis in bed. Mijn gevoel van voor deze class is nooit meer terug gekomen.
 
Ik ben mezelf gaan inlezen en verdiepen in de Bars en meer en ontdekte dat er zoveel meer mogelijk is met deze techniek. De Bars van Access Consciousness hebben de deuren heropend naar mijn werkelijke wezen. Ik ben hard op weg om echt te zijn wie ik ben. De mensen die gebruikmaken van deze tools zullen herkennen wat ik schrijf. Het is een warm bad, een oordeel-loos warm bad die mij liefdevol omarmde en elke keer weer als ik in een class kom is er daar die liefdevolle oordeelloos-heid in de groep.
 
Eindelijk een plek waar ik me thuis voel. Waar ik mezelf mag zijn. Waar ik uitgedaagd word om mezelf te zijn en waar ik steed meer conditioneringen van me af schud. Het loslaten van je conditioneringen kan heel kwetsbaar en on-comfortable zijn. Je gaat terug naar waarvan jij weet dat het goed is voor jou en dat valt lang niet altijd in goede aarde in je omgeving.
 
Ik ben heel veel oude vrienden verloren omdat ze mijn verandering niet konden waarderen. Ik was heel verdrietig tot ik leerde dat dit ook bij de conditionering hoorde. Het was een jas die ik had aangetrokken om de gure wereld om me heen te kunnen verdragen. Bewustzijn is echt niet altijd comfortable. Nu kan ik vooral allen op mezelf en mijn weten terugvallen. Maakt van mij een zeer dankbaar mens.
 
Ik groeide door tot Bars Facilitator, ik geef les in deze techniek op mijn eigen unieke wijze. Ik ontdekte tijdens het faciliteren hoe leuk ik eigenlijk ben als ik het mezelf toesta. Mijn bijnaam Blije Kip is ontstaan in een van mijn eerst Bars Classes. Ik voelde eindelijk de vrijheid om mijn Joyfull wezen mijn authentieke IK te mogen zijn. De Blije Kip in mij is een waar geschenk voor mij en mijn classes. Tegelijk ben ik heel warm en ondersteunend, kwetsbaar en adrem waar nodig.
 
Ik werd ook Bodyprocess Facilitator en Energetisch Facelift Facilitator. Ik smul van de classes en de energie van mijn echte zijn. Heerlijk werken met mensen en hun lichamen. Het was ook nu weer een intense reis waar ik veel mocht loslaten en afwerpen. Ik verloor 12 kg en leerde dat mijn lichaamsverleden helemaal oké was. Ik liet het los dat ik ooit mijn lichaam verkocht voor geld. Ik leerde het oordeel van iedereen los te laten en ontvang het oordeel van mensen die dat nu nog belangrijk vinden. Ik heb losgelaten wat nu niet langer nodig is. Mijn lichaam is vrij gekomen. Ik kan weer genieten van intimiteit, joy versnellen en vertragen ontvangen en loslaten.
Heerlijk nu toe te kunnen geven aan de vraag van mijn lichaam. Dit is bijna mijn hele leven anders geweest. Ik mopperde eigenlijk alleen maar op mijn lichaam.
Ik vond dat ik te dik was, te veel stonk wanneer ik een wind liet, een boer liet of transpireerde. Ik vond het haar allemaal maar niets om maar niet te streken over de geur die dat vasthield. Ik vond de puisten en mee eters maar niets en al helemaal niet als ik zie bij iemand anders zag. Grijs worden en vaginale droogheid… ik was woest toen het begon. Ik vertelde mijn lichaam steeds dat ze niet deugde en dat ik andere verwachtingen had.
 
Mijn lichaam mij wil steeds kunnen bijhouden dus is elke seconde van de dag druk met aanpassingen maken langs de oordelen die ik over haar had. Tsjaaaa… vind ik het nog gek dat ik zo moe was? Mijn lieve lichaam heeft het zwaar gehad en nu gun ik haar rust. Ik leerde in de Body classen naar haar luisteren en leerde luisteren naar de lichamen van anderen. Nu geef ik heerlijke lichaamsprocessen waarmee lichamen een liefdevolle ondersteuning krijgen om de veranderingen die ze maakte ongedaan te maken. Terugkeren naar de gezonde stand zeg maar.
 
Oordelen, conclusies projecties en besluiten over jou en je lichaam maken je gevangen in een web van leugens. Een barst hier en daar van uitputting is dus eigenlijk niet zo raar.
Hoeveel oordelen en conclusies neem jij elke dag mee in je energie, je hoofd en je lichaam?
 
Ik wou ook met het energetische stuk aan de slag. Het veranderen van energie was zo waardevol. Mijn Joy maakte dat ik meer geld ging verdienen. Mijn handen maakte dat lichamen blij werden. De Bars maakte dat ik meer verbinding kreeg met mijn seksualiteit. Nu was het deksel van de pan. Ik wil meer! Symphony of Posibilities afgekort SOP was het volgende wat ik wou volgen. Spelen met energie. Ik kon seksuele opwinding ervaren zonder met een man intiem te zijn of te worden aangeraakt. WOW… wat was dit een magische class. Lichamen bewogen onder mijn handen zonder verklaring waarom. Lichamen voelen zich vrij tijdens een SOP sessie en energie die ze hiervoor gebonden hielden verdwijnen. Lichamen willen bewegen, dansen en verplaatsen. Zoveel Ease Joy and Glory had ik nog nergens eerder ervaren.
 
Nu ik al die processen en sessies geef wil ik graag mijn werk voortzetten. Ik wil de wereld in met mijn mogelijkheden.
De laatste maanden en komende maanden verdiep ik me in heel veel trainingen, calls en boeken. Mijn leven wil meer gemak, meer mensen helpen meer plezier meer dansen.
 
In december 2018 reis ik samen met mijn lief naar Australië (voor de Certified Facilliators Training)
 
Tsjaaaa, mijn lief. Ik kon de liefde in mezelf vinden en trouwde met mezelf. Ik beloofde trouw aan mij, mijn lichaam en aan alles wat wij samen weten. Toen ik dat besluit genomen had na de SOP class is mijn hele energie veranderd. Mijn hele leven is veranderd.
Ik ontmoette mijn lief door De Bars. Mijn lief heeft ook Bars gedaan en zocht iemand om uit te wisselen. How did I get so lucky?
 
Het leven is dynamisch en niets is voor niets geweest. Ik ben elke “misstap” intens dankbaar voor dat wat het me gegeven heeft. Elke aanranding en verkrachting, dankbaar voor wat er erger is voorkomen. Mijn lichaam dankbaar dat ze zoveel oordeel en klappen kon ontvangen.
Mijn ouders dankbaar omdat alles wat ik geworden ben is door wat zei mij gaven. “The Good the Bad and the Ugly” die ze me gaven en die ik geworden ben.
 
Verder rest er alleen maar mogelijkheden en keus.
Ik kan zeggen : Ik ben nu een gelukkige, dankbare blije kip.

Tamara Stegeman- Certified Facilitator