|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

Tamara

Deel dit via jouw social media
Waarom ik dit koos en waar ik begon…
Wauw wat een heerlijk bewust leven koos ik vol uitdagingen en ontdekkingen. 3 jaar geleden ontdekte ik een manier die mijn leven compleet veranderd heeft. Een manier van ZIJN waarin ik mezelf niet meer fout maak. Ik leerde in de afgelopen tijd dat mijn pad niet het pad van iedereen is, en hoe dat eerst heel oncomfortabel was. Ik ben me meer en meer bewust geworden van wat mensen doen, vinden en ook niet zeggen.
Ik ben me gaan ontwikkelen omdat ik helemaal vast zat. Vast in mijn lichaam en vast in mijn overtuigingen, emoties, om maar te zwijgen over mijn (financiële) mogelijkheden om dit te doorbreken. Vele opleidingen en trainingen volgde ik, om steeds weer opzoek te gaan naar de verandering die ik zo verlangde. Eindelijk vond ik het zand tussen de stenen zeg maar.
HBO Systeem therapeut, Coach, Regressie- en Reïncarnatie therapie en uiteindelijk Access Consciousness Trainer. In bewustwording lag voor mijn het bindweefsel wat alles aan elkaar verbond.
 
In januari 2016 dacht ik nergens meer aan.
Ik leefde van dag tot dag en was klaar om te gaan. Als de ik mocht sterven was dat goed geweest. Niet omdat ik mijn kinderen niet liefhad. Juist zij waren mijn drijfveer om door te gaan. Maar ikzelf, ik had niet veel zin of puf meer. Ik had een overspannen lichaam, een whiplash en een klote verleden waar ik met niemand over kon praten zonder geoordeeld te worden. Gescheiden, misbruikt en moe van het vechten …. ach laten we het laten waar het thuishoort…. achter me.
 
Ik las een berichtje op FB over iets dat mijn leven voorgoed zou veranderen en zonder dat ik het kon uitleggen MOEST ik er naar toe. Dit heeft mijn leven veranderd. Godzijdank luisterde ik die dag voor het eerst sinds jaren weer naar mijn eigen stem. Iets wat ik niet kon begrijpen maar waarvan ik voelde, DIT MOET IK DOEN. De wereld wacht op dit… en zo geschiedde. Mijn reis begon. Als Systeemtherapeut wou ik nu meer over healingwerk voor lichamen weten. Ik ging ontdekken.
Access Consciousness  the Bars
Luisteren naar mijn lichaam, het is een groot geschenk dat ik echt stapje voor stapje heb moeten leren. In deze wereld zijn we zo opgevoed om alles met ons hoofd te doen, onze kop erbij te houden en vooral mee gaan met de snelheid van deze wereld. Met het brengen van internet is mijn leven zo snel gegaan dat ik steeds harder ben gaan rennen. Trots op mijn lichaam dat ze dit allemaal leek bij te houden… tot het moment kwam dat ik niet meer kon ontkennen dat mijn lichaam het HELEMAAL NIET meer kon bijhouden en ik er klaar voor was als ik zou mogen sterven(!!)
 
Eenmaal aangekomen in de Barsclass, zo werd het genoemd, kwam ik in een warm bad terecht. Ik ben die dag als in een roes door alles heen gegaan met als groot verschil dat mijn lichaam meer vrij voelde toen ik naar huis ging. Ik kon niet bevatten wat me overkomen was maar wat ik voelde, was FANTASTISCH!. Wantrouwend zat ik in de trein naar huis met een zachte glimlach op mijn gezicht. Ik voelde ruimte, rust en zachtheid. Bang het weer te verliezen en een beetje sceptisch dook ik thuis in bed. Mijn gevoel van voor deze class is nooit meer teruggekomen.
 
Ik ben mezelf gaan inlezen en verdiepen in de Bars en meer en ontdekte dat er zoveel meer mogelijk is met deze techniek.
De Bars van Access Consciousness hebben de deuren heropend naar mijn werkelijke wezen. Ik ben hard op weg om echt te zijn wie ik ben. De mensen die gebruikmaken van deze tools zullen herkennen wat ik schrijf.
Het is een warm bad, een oordeel-loos warm bad die mij liefdevol omarmde en elke keer weer als ik in een class kom is er daar die liefdevolle oordeelloos-heid in de groep.
 
Eindelijk een plek waar ik me thuis voel. Waar ik mezelf mag zijn. Waar ik uitgedaagd word om mezelf te zijn en waar ik steed meer de conditioneringen van mijn opvoeding van me af schud.  Je gaat terug naar waarvan jij weet dat het goed is voor jou en dat valt lang niet altijd in goede aarde in je omgeving. ” Je bent zo anders, zo niet zoals wij.”
 
Ik groeide door tot Bars Facilitator, ik geef les in deze techniek op mijn eigen unieke wijze. Ik ontdekte tijdens het faciliteren hoe leuk ik eigenlijk ben als ik het mezelf toesta. Mijn bijnaam Blije Kip is ontstaan in een van mijn eerst Bars Classes. Ik voelde eindelijk de vrijheid om mijn Joyfull wezen mijn authentieke IK te mogen zijn. De Blije Kip in mij is een waar geschenk voor mij en mijn classes. Tegelijk ben ik heel warm en ondersteunend, kwetsbaar en ad-rem waar nodig.
Ik werd ook Bodyprocess Facilitator en Energetisch Facelift Facilitator. Ik smul van de lichaamsclasses en de energie van mijn echte zijn.
Heerlijk werken met mensen en hun lichamen. Het was ook nu weer een intense reis waar ik veel mocht loslaten en afwerpen. Ik verloor 12 kg en leerde dat mijn lichaamsverleden helemaal oké was. Ik leerde het oordeel van iedereen los te laten en ontvang het oordeel van mensen die dat nu nog belangrijk vinden. Ik heb losgelaten wat nu niet langer nodig is. Mijn lichaam is vrij gekomen. Ik kan weer genieten van intimiteit, joy, versnellen en vertragen ontvangen én loslaten.
 
In december 2018 werd ik in Australië – Certified Access Consciousness Facilitator, één van de tien Nederlandstalige CF’s zoals wij dat noemen.
Oordeel doet veel met een mens. Het niet voldoen aan en de altijd stuwende drang om erbij te horen heeft een zichtbare impact op mijn lichaam gehad.
Ik leerde in de Bodyprocess classen naar haar luisteren en leerde luisteren naar de lichamen van anderen.
Nu geef ik heerlijke lichaamsprocessen waarmee lichamen een liefdevolle ondersteuning krijgen om de veranderingen die ze maakte ongedaan te maken. Terugkeren naar de gezonde stand zeg maar.
Oordelen, conclusies projecties en besluiten over jou en je lichaam maken je gevangen in een web van leugens. Een barst hier en daar van uitputting is dus eigenlijk niet zo raar.
Hoeveel oordelen en conclusies neem jij elke dag mee in je energie, je hoofd en je lichaam?
Ik wou ook met het energetische stuk aan de slag. Het veranderen van energie was zo waardevol. Mijn Joy maakte dat ik meer geld ging verdienen. Mijn handen maakte dat lichamen blij werden. De Bars maakte dat ik meer verbinding kreeg met mijn seksualiteit. Nu was het deksel van de pan.
 
In december 2018 reis ik samen met mijn lief naar Australië (voor de Certified Facilliators Training) Door deze stap kan ik nu de ruim 200 Bras Practitioners in Nederland alleen al ondersteunen in hun groei.
Mijn leven is dynamisch en niets is voor niets geweest. Ik ben elke “misstap” intens dankbaar voor dat wat het me gegeven heeft. Mijn lichaam dankbaar dat ze zoveel oordeel en klappen kon ontvangen.
Mijn ouders dankbaar omdat alles wat ik geworden ben is door wat zei mij gaven. “The Good the Bad and the Ugly” die ze me gaven en die ik geworden ben. Ik ben een groot er ervaringsdeskundige.
Tamara in en bij organisaties
Als Systeemtherapeut, Coach en Facilitator met de tools van Access heb ik werkelijk een fortuin aan mogelijkheden die niet alleen voor mensen 1 op 1 werken maar ook voor groepen, bedrijven en ondernemingen in de breedste zin van het woord. Teambuilding en meer.
Het werken met groepen als trainer vind ik echt het mooiste wat er is. Het blootleggen van een groepsdynamica en aanwezige weerstanden en strubbelingen oplossen geeft me vleugels. Het naar boven brengen van elkaars kwaliteiten en het verbinden met en nader tot elkaar voor grotere mogelijkheden… wauw!
Soms kom ik op locatie en soms ad-hock een lokatie creëeren voor, ik hou van vrijheid in ondernemen en meebewegen.
Ik hoop nog heel lang mijn vleugels te mogen gebruiken Als jij jou zou hebben had je niets anders meer nodig om je te verbinden met wij.
In het WIJ liggen de mogelijkheden. Ieder in zijn kracht samen vooruit!

Tamara Stegeman