|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

krimpen tot je niet verder kunt

krimpen tot je niet verder kunt

Deel dit via jouw social media

Heb jij wel eens gemerkt dat je je kleiner maakt dan je bent om aan de situatie of omgeving te voldoen?
Als je niet meteen begrijpt wat ik bedoel lees dan even verder.

Waar begint het en waar stopt het?
Ik denk dat we ons het meest aanpassen als we rond familie zijn. Herken je het gevoel dat je een beetje in elkaar krimpt wanneer je denkt aan die aanstaande verjaardag met familie.

Die tante die daar dan is en altijd commentaar heeft op alles en iedereen. Of die oom die net altijd iets te veel drinkt en dan met zijn armen begint te zwaaien. Of je moeder die vind dat je te luidruchtig bent of juist je kinderen steeds berispt.
Eigenlijk krimp je steeds een beetje meer in elkaar als je besluit het in te nemen.
Ik bedoel; je zegt er niets van, of een klein beetje, terwijl je volle lengte zowat verdwijnt.

Na deze “verjaardag” voel je dat je, eenmaal thuisgekomen, weer wat cm’s terug wint en vergroot je weer je aanwezigheid.

Toch kan het je echt doen krimpen. Kromlopen van spanning, stress en meer be-krompenheid.
Maar van wie is dit eigenlijk allemaal?
Is dit echt van ons dat ons lichaam doet krimpen of is het energie van andere die wij slecht ingenomen hebben?

Maar er is ook goed nieuws
Alles wat dat is kunnen we dus ook weer loslaten.
Het was nooit van ons dus we hebben een keus.
Kun je zien hoe we ons zelf vergiftigen met deze verstikkende energie. En dan te merken of is het weten? dat we dit familie noemen.
We draaien ons in de meest kleine hoeken en bochten om erbij te horen of te passen.

We willen namelijk graag gelijk of passend zijn aan… dit geen namelijk meer ontspanning dan het commentaar en kritiek. Maar zeg nu eens eerlijk. Is jezelf inkrimpen nu echt zoveel meer ontspannen dan incasseren of agenderen?

Ik geloof dat je jezelf helemaal niet hoeft aan te passen aan, in bochten hoeft te wringen voor of hoeft te incasseren om…. Er is een andere manier.

Wat nu als je het standpunt van een ander niet wil laten passen aan jouw standpunt maar alleen een standpunt gaat zien als een standpunt?

“Wat zijn de kinderen weer luidruchtig vandaag!” interessant standpunt, daar hoef jij niet op te reageren. Je hoeft niets aan te passen of dergelijke als je het kan gaan zien als standpunt.

“Je oom die te veel gedronken heeft en zich als een stuntel gedraagt” interessant standpunt, daar hoef jij niet op te reageren. Je kunt het waarnemen en er een standpunt over innemen.

“Je moeder die zuchtend tegen je zegt dat je weer een vlek in je shirt hebt” interessant standpunt, daar hoef jij niet op te reageren. Mocht je dat wel willen kun je twee dingen doen.
Je kan denken, interessant standpunt, dat jij dat standpunt hebt, of je kijkt naar de reactie die het bij je oproept en zegt tegen jezelf; interessant standpunt dat ik dit standpunt heb.

Je kunt echt de Vriendelijke Reus blijven, maar nu naar jezelf.
Krimpen is zo 2015…. lets grow, en wees je mooiste zelf.

 

 

Author Info

tamarastegeman

No Comments

Post a Comment

Tamara Stegeman