|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

Familie ballast en blokkades stoppen jou wellicht

Familie ballast en blokkades stoppen jou wellicht

Deel dit via jouw social media

Bij Access praten we altijd over de conclusies en aannames die jij op je geprojecteerd gekregen hebt en wellicht geadopteerd hebt als waar. Door je opvoeding heb je veel does en don’ts mee gekregen en veel van die regels komen voort uit je familiegeschiedenis.

Wanneer je familie bijvoorbeeld veel verliezen heeft geleden in de oorlog dan zal er minder of wellicht helemaal niet over de oorlog gesproken worden. Dit was bij ons thuis het geval. Het was zeg maar het onderwerp waar we niet over spraken maar ook waar we niet over diende te spreken. Praten over dit onderwerp zou andere pijn doen of lastige vragen brengen en om dat te voorkomen is het een taboe geworden.

Dit taboe heeft wel veel gevolgen voor de generaties die na de oorlog zijn geboren.
Er is pijn, maar we praten er niet over. Er is dus pijn maar waarom er pijn is en hoe die pijn ontstaan is, dat kun je niet achterhalen. Als snel leer je dus dat wat je ervaart niet bespreekbaar is en je zwijgt. Je zwijgt uit loyaliteit of omdat je simpelweg de mond gesnoerd wordt.Dit noem je ook wel het dragen van de familie ballast.

Je weet niet waarom je dit doet en als er helemaal niet over gesproken wordt geef je dit “geheim” generatie op generatie door. Maar er gebeurt nog iets.
Ik kreeg op school het onderwerp oorlog aangeboden tijdens de geschiedenisles. Maar mijn onderbewuste wist dat we hier niet over praten. Het gevolg is dat mijn brein de informatie als overbodig zag en dus niet heeft opgeslagen. Toen mijn kinderen groter werden en vragen gingen stellen over de geschiedenis had ik blosjes op mijn wangen. Ik had plaatsvervangende schaamte realiseerde ik me later. Ik kon ze niet helpen met hun geschiedenis huiswerk.

Dit is slechts één voorbeeld. Maar wat nu als er in je voorouder-lijn bijvoorbeeld geen liefde is gekend.Stel dat je opa en oma destijds moesten trouwen omdat oma zwanger was geworden tijdens een feestje zonder dat ze echt van plan was haar leven te gaan delen met deze man. We zijn toch allemaal wel eens uit de band gesprongen? Vroeger moest je dan trouwen, of je nu van deze man hield of niet. De conclusies uit die tijd besloten dus dat er een huwelijk aanstaande was.

Samengevat kan het voor deze problemen zorgen. Een huwelijk zonder liefde is een gemist onderdeel in een gelukkig leven. Meestal was ook hier schaamte en werd er dus niet over gesproken. Een geheim dat ook nu werd door gegeven in de lijn van kinderen die hieruit voort kwamen. Jij kan, als dit bij jou het geval is geweest in je voorouder-lijn, zijn opgegroeid zonder de kennis van een liefdesverbinding. Kun je zien hoe je hierdoor geblokkeerd geraakt bent?

Er is geen sprake van schuld. Dit was de kennis en waarheid uit die tijd. Maar heeft wel grote gevolgen voor de manier waarop jij nu functioneert.
Ik heb hier een opleiding in gevolgt omdat mijn familiesysteem ook veel vragen bij mij opwierp.
Ik heb van mijn familiegeheimen en pijnen mijn passie gemaakt. Ik ben vrij van ballast en leef nu het leven zoals het mij toekomt vol Ease Joy and Glory.
Ik help nu mensen met dezelfde pijnen en blokkades.
Er is namelijk een weg uit deze ballast die jij uit liefde voor je familie nog altijd draagt.

Heb je vragen over dit onderwerp stuur me dan een mailtje. Ik sta je graag te woord.
info@tamarastegeman.nl

Binnenkort geef ik een healing op dit onderwerp in de Challenge van Femke van Kuijk.

Kijk even naar de Challenge als jij denkt dat dit ook voor jou zou kunnen werken.
Femke werkt ook met Acces Tools en is een hele liefdevolle collega in bewustwording.
Klik hier op je aan te melden of meer te lezen over haar GRATIS Challenge “Open je Bewustzijn”.

 

open je bewustzijn challenge Femke

Author Info

tamarastegeman

No Comments

Post a Comment

Tamara Stegeman