|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

Corona- virus ramp of geschenk?

Corona- virus ramp of geschenk?

Corona- virus ramp of geschenk?

Deel dit via jouw social media

We zijn er inmiddels allemaal wel bewust van, het virus of pandemie van vandaag. We hoorde van een eerste besmetting op 31 december 2019 en nu heeft Nederland een aantal nieuwe woorden die in ieders gezin klinkt.

Lock-down- flatten the curve- groepsimmuniteit- 1,5 meter social distance

Het is een boel dat we te verwerken krijgen en het laat mij ook opnieuw kijken naar mijn leven. Waar draag ik bij en wat kan ik kiezen om meer gemak te geven of brengen?

Het is voor mij een bijzondere tijd. Mijn praktijk in Vaals heb ik gesloten na een stroom van annuleringen. Ik ben zelf ook ziek geweest. Toen ik terug kwam van mijn vertaling in Zurich was ik echt doodziek. Zelf weet ik dat dit mijn eerste ont-moeting geweest is met het virus.

Ik ben 2 weken uit de running geweest en was zo ziek dat werken niet mogelijk was. Ook het vertaalwerk voor Access heb ik noodgedwongen stil gelegd. Ik moest echt even aan mezelf denken en toen ik herstelde van mijn “griep” leek alles veranderd.

In de planning stond een CF class in Rome. Het voelde zwaar om te gaan en ik liet het nog in het midden. Het bleef zwaar. Ik meldde me aan om te starten in de Zorg. GGZ Limburg vroeg me om uit te helpen.
Ik ben in februari volop er tegen aangegaan. Hier in Limburg was CORONA toch echt al een begrip en veel collega’s lagen net als mij, ziek in bed.

De certified facilitators class in Rome was nog steeds niet licht. Ik begon te mopperen op mezelf dat ik nog geen vlucht geboekt had of hotel bevestigd had. Toen kwam het nieuws dat het in Italië niet meer mogelijk was en de class zou verschoven worden. Het werd Hongarije…. de energie werd iets lichter en ik was weer geïnteresseerd. Helaas was ook dit niet de oplossing.

Inmiddels in de Kliniek van de GGZ vielen ook de eerste slachtoffers. Een collega overlijd aan CORONA. Ineens is alles anders. Ik vergeet de CF class en richt me verder op de collega’s die mij nodig hebben. CF kan ook over een half jaar wel weer.

De overheid sluit ook alle praktijken waar lichamelijke contacten zoals kappers, therapeuten en zelfs seksclubs, alles gaat dicht. Zo ook mijn praktijk. Tijd om echt te rouwen heb ik niet. De rauwe werkelijkheid klopt aan de deur van de GGZ afdelingen. Ik vergeet mijn praktijk en ga doen waar ik nodig ben.

Het lijkt een ramp maar diep in mij knabbelt er iets aan mij. Is dit wel een ramp?

Ik heb gevraagd om verandering. Ik heb gevraagd in meer saamhorigheid en meer SAMENZIJN. Ik roep dat al 5 jaar. SAMENZIJN is een woord waar ik al veel en vaak over schreef. Mijn eerste workshop voor vrouwen ging over verbinden en SAMENZIJN.

Nederland komt tot rust. De natuur grijpt gretig haar kans. In Venetie zie je de vissen in de kanalen zwemmen die anders stinken en bruin zijn van het grote aantal toeristen dat in bootjes zit. Het water komt er zo tot rust dat er zelfs een zwanenkoppel is neergestreken.

In China is de luchtvervuiling mega afgenomen, iets wat NASA kan zien vanuit de ruimte. Gezinnen kruipen terug in hun huizen en verbinden zich weer met elkaar.

We zijn weer samen, we kijken weer om naar de mensen om ons heen. Er heest een rust in de straten en ook in de lucht is het stil. Het milieu lijkt dankbaar, de natuur word wakker deze lente en de hele wereld is anders.

Ben ik verschrikkelijk als ik zeg dat het een geschenk is in plaats van een ramp?

Ik vertelde mijn lief vandaag dat ik hoop dat het ook na het vertrek van dit virus, we in verbinding met elkaar blijven. Dat Nederlanders in ons eigen land op vakantie gaan en hun geld in onze economie investeren. Zo komen we er SAMEN sterker uit dan voorheen. Dank je wel voor het lezen als je tot hier bent gekomen.

Hoe nu verder?
Mijn praktijk is gestopt. Ik ben druk met het zoeken naar een opvolger. Door mijn keuzes zijn mijn licenties verlopen en mag ik voorlopig geen classes meer geven. Of ik weer terug kom als CF? Ik ben in de vraag.

Heb jij een vraag aan mij, kan ik bijdragen? Let me know. Ik blijf de blije kip die ik was en zal ALTIJD helpen waar ik kan.

Liefs Tamara, blijf gezond!

Author Info

tamarastegeman

No Comments

Post a Comment

Tamara Stegeman