|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

Aanraken mag …

Aanraken mag …

Deel dit via jouw social media

Tijdens je kinderjaren zat je vrijuit op schoot, kamde je moeder je haren en streelde opa je wangen. Papa streelde je rug voor hij je in bed neer legde en de meester rommelde over je krullen op je hoofd.

Aanraken was heel gewoon maar als je ouder wordt lijkt dat ineens heel raar. Baby’s sterven wanneer ze niet aangeraakt worden. Aanraken is van levensbelang en toch, toch lijkt het bij opgroeien ineens lastig. Als volwassenen elkaar aanraken dan gaat het vaak ineens over seks of intimiteit of zelfs ongewenste intimiteit.

Dat elkaar aanraken een gewenste intimiteit is zonder seks…. ach dat weten we eigenlijk wel maar dat past niet in onze realiteit.

Ik persoonlijk vind het zalig om aangeraakt te worden. Ook al is het aanraken door veel mensen fout gemaakt in mijn leven. Het oordeel van aanraken maakt dat ik geloofde dat het fout is om aangeraakt te worden of aan te raken.

Hoevaak reik je uit naar de ander via een smoesje. Oh wat heb jij een heerlijke krullen…mooi horloge, mooi jurkje en dat je de ander dan even via een smoes mag aanraken.
Ik spreek natuurlijk niet uit eigen ervaring nu ahummmm…

Aanraken is voor mij een echte erkenning van leven. De warmte van een lichaam maakt dat ik me levend voel. De vorm van een lichaam maakt dat ik me volledig voel en dat voel ik graag.
Wanneer iemand mij aanraakt voel ik me gezien, erkent en gehoord. Ik voel me welkom en vrij.

Natuurlijk zijn er ook andere vormen van aanraken waarbij je het tegenovergestelde kunt ervaren. Dit is ongewenst en daar schrijf ik nu niet over.

Soms is aanraken juist gewenst maar wordt het niet geaccepteerd door onze gemeenschap. Ik kan echt een verlangen voelen in mijn lichaam om iemand aan te raken en te voelen zonder de directe behoefte aan seks. Veel al wordt het wel zo omschreven of beoordeeld.

Vandaag facilliteer ik een Body Process Class in het Creatie Lab

8 vrouwen met hun lichaam in de handen van elkaar. twee aan twee en nog eens twee aan twee. Ik mag tussen die lichamen door lopen en zien hoe ze aangeraakt worden en hoe de energie in de ruimte, in hun lichaam en in het lichaam van de ander verzacht.

Door aanraking te elimineren uit onze levensbehoefte ontstaat er pijn. Fysieke en emotionele pijn. De Body process classes gaan over het losmaken van deze energieën die opgeslagen liggen in lichamen. Het herstellend vermogen van jouw lichaam wordt geactiveerd door aanraking van een ander of door jou zelf. We activeren een aantal lichaam processen door deze aanrakingen. Op geleide van de training leer je dat aanraken helend is. Je brengt jouw handen op het lichaam van de ander. Daardoor start het zelf helend vermogen van het lichaam van de ander plus dat van jou. Jouw lichaam heeft immers ook de intentie gehoord die jij hebt tot het helen van het lichaam van die ander.

Vandaag gaan hier 8 blije lichamen de deur uit plus dat van mij. Door dankbaar aanwezig te zijn in deze processen heelt mijn lichaam ook. Ik mag de hele dag lichamen aanraken in mijn classes. HOW DID I GET SO LUCKY

Wanneer jij nu naar meer verlangt, informeer dan eens bij mij naar de mogelijkheden voor een bodyproces. Een eerlijke en dynamische manier waarin aanraken gewoon in. Gewoon omdat het een enorme bijdrage is voor het lichaam. De classes die ik geef zijn altijd liefdevol, zacht en fun.

Author Info

tamarastegeman

No Comments

Post a Comment

Tamara Stegeman